DALFSEN – Dankzij het sportprogramma Sports4kids hoeven kinderen in de vijf kernen van de gemeente Dalfsen zich na schooltijd geen seconde te vervelen. Dit programma stimuleert kinderen om te bewegen en laat hen kennismaken met verschillende sporten.

Dit jaar wordt Sports4kids voor het eerst in zowel het voor- als najaar na schooltijd aangeboden. Er is een aantal nieuwe sporten toegevoegd aan het programma, waaronder voetbal (SVD en ASC), handbal (Tophandbal Dalfsen) vissen (HSV de Brasem), korfbal (d’Ommerdieck), tafeltennis (DTV’84), duiken (Zwembad Gerner), aikido (JudoKwai) en scouting (Scouting Dalfsen). Daarnaast is er een nieuw programma ‘Voetballen in de wijk’, waarbij kinderen worden aangemoedigd om naar speelvelden in de wijk te komen.

Om bewegen na schooltijd extra te stimuleren mogen kinderen die zich voor vijf of meer sporten opgeven een jaar lang gratis naschools sporten. Daarnaast beloont PEC Zwolle deze ‘sportieve kids’ met tickets voor een thuiswedstrijd van PEC Zwolle in het voorjaar.

Het volledige sportprogramma is te vinden in de digitale folder via www.dalfsen.nl/sports4kids. Kinderen tussen vier en veertien jaar die geïnteresseerd zijn in een of meerdere sporten kunnen zich opgeven door in de digitale folder op het linkje te klikken bij de desbetreffende sport(en).