OVERIJSSEL – Schipper en initiatiefnemer Zas Bousema van stichting ‘Schipper Mag Ik Ook Eens Varen’ dacht dit jaar eindelijk de haven uit te kunnen tokkelen, maar dat pakt toch anders uit. De metamorfose van binnenvaartschip naar vakantieschip voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking kost meer dan gedacht, zowel in geld als in tijd.
De stichting biedt mensen met een beperking een betaalbare en laagdrempelige vakantie. Het schip kan twaalf gasten aan.
Een kleine vijf jaar al ligt de droom van de Zwolse zeventiger bij scheepswerf Bodewes in Hasselt. Van uitstel komt geen afstel, want de planning is bijgesteld. Om het schip voor volgend jaar zomer af te hebben worden extra vrijwilligers gezocht. Handige lieden die niet terugschrikken voor timmer- en schilderwerk of het aanleggen van elektra. De meeste vrijwilligers die aan de schip werkten zijn uitgestroomd naar regulier werk. Dat is positief omdat het het schip fungeert als werkervaringsproject, maar de voortgang komt op die manier wel onder druk te staan.
Een drijvende stalen badkuip. Meer was het ruim vier jaar geleden niet. Dankzij geld, giften en menskracht van bedrijven en particulieren hebben veel mensen daar een volwaardig schip van gemaakt dat alleen nog ‘even’ wat afwerking verdient. Aanmelden als vrijwilliger kan via www.schippermagikookeensvaren.nl.