BINNENLAND – In het kader van het Het Europees schoolfruit- en groenteprogramma 2017 – 2018 heeft minister Carola Schouten van Landbouw maandag de eerste doos gratis schoolfruit van een Europees-programma bezorgd bij basisschool De Springbok in Den Haag. Nog dit schooljaar krijgen 2965 basisscholen twintig weken lang voor elke leerling drie stuks gratis fruit. Het gaat om ruim een half miljoen kinderen, Een snel rekensommetje leert dat het om ruim 31 miljoen stuks fruit gaat. Ons land doet dit jaar voor het negende jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling.

Veel scholen maken van de schoolfruitleveringen een feestelijke activiteit waarbij de kinderen op een leuke manier worden gestimuleerd om meer fruit en groente te eten. Daarnaast worden de kinderen met behulp van schoolfruitlesmateriaal en digibordlessen bijgespijkerd over hun groenten- en fruitkennis.

Met de schoolfruitregeling wil de Europese Unie gezonde voedingsgewoontes bij kinderen stimuleren en zo de afzet van groente en fruit op de lange termijn bevorderen. Dit is het eerste jaar dat alle 28 EU-lidstaten meedoen aan de complete regeling. (bron: vakblad Nieuwe Oogst)