Samenwerking lokale omroepen Vechtdal en Twenterand

De kogel is door de kerk! De lokale omroepen in het Vechtdal en Twenterand gaan nauw met elkaar samenwerken.

In eerste instantie zagen de omroepen zich veroordeeld tot samenwerking met collega-omroepen aan de andere kant van de IJssel, maar dat plan werd allerminst met gejuich ontvangen. Daarop besloten de besturen van Mediagroep Delta FM, NOOS en Vechtdal FM de koppen bij elkaar te steken en gezamenlijk een alternatief voorstel in te dienen. Dat plan over een Vechtdalbrede omroep werd gehonoreerd. De krachtenbundeling heeft geleid tot een nieuwe overkoepelende naam: Vechtdal Breed.

De samenwerking past in het beleid dat de overheid uitstippelde om lokale omroepen te stimuleren zogenoemde streek-omroepen te vormen.

Mediagroep Delta FM (Twenterand), NOOS (Hardenberg) en Vechtdal FM (Dalfsen, Nieuwleusen en Ommen), waarvan ook Vechtdal Leeft en Vechtdal NL deel uitmaken, behouden hun identiteit. Over en weer zal gebruik worden gemaakt van elkaars expertise en faciliteiten en worden er gezamenlijke programma’s ontwikkeld. Daarnaast komt er een professionele redactie die herkenbaar aanwezig zal zijn in het Vechtdal en zal zorgen voor een actueel nieuwsaanbod op radio en televisie, de websites en social media.

De samenwerking concentreert zich nu vooral op de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart. Elke vrijdag is van 18.00 tot 19.00 uur via alle omroepen een politiek programma te beluisteren waarbij lokale en regionale politici het vuur na aan de schenen krijgen gelegd.