Een hart van vogels boven de SamenLoop voor Hoop (foto: onbekende inzender).

 

Een impressie van de SamenLoop voor Hoop (Evert Jan Pasman en Gerard Heerdink / © Vechtdal Leeft TV)

 

DALFSEN – Vierentwintig uur nadat ambassadeur Maurits Von Martels op de gong had geslagen, klonk zaterdagmiddag rond vier uur een luid gejuich uit duizenden kelen en werd menig traantje weggepinkt. Het dj-duo Jeroen van Gils en Huub Schultz, de mannen die het evenement nonstop aan elkaar hadden gepraat, was, zoals dat heet, moe maar buitengewoon voldaan. Enkele minuten voor vier uur pakten Willem van Leussen en Arjen Meijer. de voorzitters van de SamenLoop voor Hoop, de gelegenheid om alle eregasten, deelnemers, sponsoren en vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Dat was ook letterlijk het geval, want de zon scheen weldadig over het evenemententerrein en weerkaatste op het gouden koffertje van penningmeester Esther Kollen. Zij had de eer om samen met een negental kinderen de opbrengst van de 24-uurs SamenLoop voor Hoop bekend te maken. Na het aftellen draaiden de kinderen tegelijkertijd de bordjes om en werd het bedrag zichtbaar: 71.746 euro. Een geweldig resultaat. Dat was zaterdagmiddag even na vier uur. Inmiddels weten we dat de teller verder oploopt. Het eindbedrag wordt dus nog een flink stuk hoger. De opbrengst gaat naar het KWF.

Wethouder Klaas Agricola van Gemeentebelangen was duidelijk in zijn element en sprak de menigte toe vanuit het hart en eindigde met de woorden dat “We zijn er voor elkaar en we zorgen voor elkaar. Dalfsen mag trots zijn op wat hier is neergezet”. De avond ervoor was hij er ook, samen met raadslid Jos Ramaker. Ze serveerden een zesgangen diner aan de eregasten. Dat werd zichtbaar gewaardeerd.

Volgens de organisatie is het trouwens niet de vraag of er weer een SamenLoop voor Hoop komt, maar vooral wanneer. Dat laatste is vooral een kwestie van goed afstemmen met organiserende partijen in plaatsen als Ommen en Hardenberg. Aan de 24-uur wandelestafette in Dalfsen deden meer dan achthonderd mensen mee, in totaal vijfenveertig teams.

De vijfenveertig deelnemende team waren: De Marsmannetjes, Dames handbal Dalfsen, De Stoofpotjes, Team Kloosterman, De Laarmanfamilie, Team Molenaarses, Loopt wel los, Ouvol Oudleusen, Veggies run for life, De Verbinders, Handbal chicks, Hospice Huis de Pastorie, ASC Dames 3, Carinova thuiszorgteams Dalfsen, Balans Fysiotherapie & Fitness, VRIENDEN VOOR HET LEVEN!, Naviva kraamzorg, De Regenboog, Vier het Leven!!, Bakkerij Van Der Most, Wandelvereniging Greenshoes Dalfsen, Tafeltennisvereniging DTV’84, Buitendienst, Walking Ladies, brandweerpost Dalfsen, Go strong, Walking2gether, You’ll Never Walk Aloners!, Vrienden van het Klooster van Dalfsen, Jumbo Kamphuis Dalfsen, De Dalfser vrienden, RAV IJsselland, deurzetters, Geef ons ‘PIES’ en ‘HOOP’, WZC Rosengaerde, Familie Schippers, Team Sukerbiet Lemelerveld, Goed te passe…, Restaurant en hotel De Barones, Drukkerij Eshuis, team Koerhuis, RuiKielopers, Spontane mix en tot slot De Appies.

 

Audiofragment: De afsluiting van de SamenLoop voor Hoop en de bekendmaking van het eindbedrag door penningmeester Esther Kollen.

 

Audiofragment: Evert Jan Pasman van Vechtdal Leeft TV sprak met Ger, één van de ruim achthonderd deelnemers.

Deelnemer Ger SLvH

 

Audiofragment: Rene Eijkelkamp, ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop, liep mee met de KinderLoop voor Hoop.

René Eijkelkamp-1

 

Audiofragment: De samenLoop voor Hoop Band speelt.

 

Audiofragment: Wethouder Klaas Agricola en raadslid Jos Ramaker van Gemeentebelangen serveerden vrijdagavond een zesgangenmenu aan de eregasten.

 

Audiofragment: Klaske Buitenhuis, één van de deelnemers, stak de kaarsen aan langs het parcours,

 

Audiofragment: Ambassadeur Maurits Von Martels en Arjen Meijer, één van de voorzitters van de Samenloop voor Hoop kort na de officiele opening.

 

Audiofragment: Inge van Leeuwen, eregast.

 

Audiofragment: Willem van Leussen, één van de voorzitters van de SamenLoop voor Hoop, een uur voordat het evenement begon.

 

Hetty Bouwhuis en Jan Marsman, de mensen van het muntenverkoopteam op het evenemententerrein.

 

 (foto’s: Johan Bokma Fotografie)