DALFSEN – Uit onderzoek is gebleken dat inwoners ook de mogelijkheid willen hebben om na kwart over drie langs te komen op het gemeentehuis van Dalfsen. Daarom verruimt de gemeente Dalfsen met ingang van 1 januari de openingstijden. “Door te werken op afspraak kunnen we met de bestaande formatie ruimere tijd open zijn. Daarnaast biedt dit inwoners zekerheid om op een bepaald tijdstip geholpen te worden”, aldus burgemeester Han Noten.

Ook vinden er wijzigingen plaats in de dienstverlening richting inwoners. Een van de wijziging is dat inwoners van dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag alleen op afspraak in het gemeentehuis terecht kunnen. Daarnaast is het al enige tijd mogelijk om een nieuw paspoort, ID-kaart of rijbewijs thuis te laten bezorgen.

Eerder dit jaar heeft de gemeenteraad ingestemd met het aanpassen van de openingstijden en het wijzigen van dienstverlening. Hieronder valt het aanvragen van paspoorten, ID-kaarten en rijbewijzen, maar ook het aanvragen van een omgevingsvergunning. Op dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag wordt er alleen gewerkt op afspraak. Inwoners kunnen telefonisch via 14 0529 een afspraak maken of via https://afspraken.dalfsen.nl.

Met ingang van 1 januari is het gemeentehuis op gewijzigde tijden open. De momenten dat inwoners zonder afspraak het gemeentehuis in kunnen lopen zijn op maandag van 08.30 tot 20.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur. Op dinsdagmiddag tot en met donderdagmiddag van 13.00 tot 16.30 uur kunnen inwoners alleen op afspraak terecht. Een andere wijziging is dat het gemeentehuis op vrijdagmiddag gesloten is voor publiek. Sinds kort is het ook mogelijk om een nieuw paspoort, ID-kaart of een rijbewijs thuis te laten bezorgen. Hier wordt 4 euro 50 extra voor in rekening gebracht. Natuurlijk is het nog steeds mogelijk om de aangevraagde documenten in het gemeentehuis op te halen.