OMMEN – In de muisstille Ommer bibliotheek zwoegden donderdag vijftien kandidaten op het grappige dictee over een goochelaar die uiteindelijk zichzelf laat verdwijnen, geschreven en voorgelezen door Ton van der Monde.

Met een puntje verschil won Rosalie Meilink van de St. Bernardusschool het Junior Dictee Ommen 2017. Zij werd op de hielen gezeten door Giel Zandman van CBS Ichthus in Lemele. Maandag 10 april verdedigen ze samen de eer van de gemeente Ommen in de provinciale eindstrijd. Die wordt gehouden in het theater van het Giga Konijnenhol op de Beerze Bulten. Rosalie Meilink had zevenendertig van de vijfenveertig gevraagde woorden goed, Giel kwam op zesendertig uit. 

Het dictee was prima te doen, al waren er beslist de nodige instinkerdjes. BN’er was er één van, van applaudisseerde werd vaak de tweede s vergeten en ge-e-maild werd door vrijwel niemand goed geschreven. 

Barbra Arrindell van de Bibliotheek Ommen overhandigde Rosalie Meilink en Giel Zandman bloemen en een boekenbon. Daarnaast kreeg Rosalie de fel begeerde wisselbeker.