OVERIJSSEL / BEERZE – Niet minder dan 504 mensen stonden woensdagmiddag op het grasveld van de camping op Beerze Bulten te popelen om het oude wereldrecord ballonnen trappen te verbeteren. Onder hen ook Johanneke en Gerrit Jan Hagedoorn, de eigenaren van het vakantiepark. Gerrit Jan droop als één van de eerste af, maar de vijftienjarige Rik van Egmond uit Rijnsburg (gelegen onder de rook van Katwijk aan Zee) slaagde er in zijn ballon tot het eind toe heel te houden. Naast de felicitaties en de beker, kreeg hij de eeuwige roem. Vooral dat laatste kwam hem als vlogger in spé niet slecht uit. De oudste deelnemer was overigens de vijfentachtigjarige mevrouw Van Leeuwen uit Nieuw Vennep.

Waar ging het woensdagmiddag nou allemaal om? Welnu, al die 505 mensen hadden een ballon om de enkel vastgeknoopt en de bedoeling was om de ballon van een ander kapot te trappen om zodoende een nieuw wereldrecord te vestigen dat sinds 2015 op naam staat van 280 Londenaren. Een jaar eerder kwam Beerze Bulten in het boek terecht met het wereldrecord ‘de meeste mensen van een waterglijbaan binnen een uur’. Er namen 396 mensen aan deel.

Enfin… Terug naar woensdagmiddag. Rik bleef dus als laatste over, maar het ging natuurlijk om het aantal kapot getrapte ballonnen en dat waren er volgens de notaris Ilona Meerholz uit Ommen op de kop af 504. Daarmee is het trouwens nog geen officieel record. De jury van het Guinness Book of Records buigt zich nu over het officiële papierwerk en bekijkt de camerabeelden die vanuit de hoogwerker zijn gemaakt. Pas als de jury unaniem groen licht geeft, gaat het spektakel op Beerze Bulten als wereldrecord de boeken in. Daar is het wachten op. En dat kost moeite, want dat kan zo maar enkele maanden duren.

Wereldrecordpoging ballonnen trappen (Vechtdal Leeft TV)

 

Audifragment: Vlogger in spé Rik van Egmond hield het tot het laatst toe vol (bron: Vechtdal Leeft TV)

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)