HESSUM/DEN HAAG – Ook Tweede Kamerlid Maurits von Martels, oud-collega van Han Noten, kwam op ons verzoek met een reactie op het aangekondigde vertrek van de burgemeester:

“Heel jammer dat hij vertrekt! Niet alleen vanwege het feit dat ik zes jaar uitermate plezierig met hem heb mogen samenwerken. Hij heeft Dalfsen behoorlijk wat zelfbewuster gemaakt. Maar hoe zou je hem nu kunnen typeren? En mochten we hem willen gaan vernoemen, ‘krijgt’ hij dan een weg, een straat of een steeg?
Niet zo moeilijk, want het moet natuurlijk een plein worden. Het Han Noten plein. Een burgemeester die het meest geniet van die plekken waar de ontmoeting van mensen plaatsvindt. Hij heeft zich niet voor niets ingespannen voor De Stoomfabriek in Dalfsen, maar ook voor de Kulturhusen en pleinen in zijn gemeente. Tijdens de opening van het Kroonplein vorig jaar in Lemelerveld sprak hij precies dat uit wat hem zo karakteriseert: “Een plein moet een plek zijn waar mensen elkaar ontmoeten, waar muziek wordt gemaakt, waar wordt gepraat, gekust, waar een ijsje wordt gegeten of een harinkje wordt gehapt, waar wordt gedronken en misschien wel gevochten. Zo’n plein wens ik u van harte toe”.