BINNENLAND/DEN HAAG – Als het luchtruim nog niet opnieuw is ingedeeld, is de opening van Lelystad Airport niet acceptabel. Er moet extra onderzoek worden gedaan naar de geluidsniveau’s. Dat is de keiharde conclusie van het eerste officiële rapport over de belevingsvlucht in mei. Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft het evaluatierapport maandagochtend in Den Haag in ontvangst genomen. Dat meldt RTV Oost.

Het rapport is gemaakt door de regiegroep van de belevingsvlucht die onder meer bestaat uit geluidsdeskundigen, vliegdeskundigen, bewoners en lokale overheden. In het rapport staat dat de geluidsniveau’s in bepaalde gebieden tijdens de belevingsvlucht hoger zijn dan de niveau’s die in het Milieueffectrapport (MER) staan.

‘Dit zou ook kunnen betekenen, dat de in het MER bepaalde geluidscontouren in de praktijk groter zijn’, zo staat in het rapport. Volgens de regiegroep is het noodzakelijk om het verschil tussen de gemeten maximale geluidsniveau’s en de berekende maximale geluidsniveau’s te onderzoeken.