(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

LEMELERVELD – Met het thema ‘De Sprokkelaars, daar zit muziek in’ luidde Carnavalsvereniging De Sprokkelaars zaterdagavond in Residentie Reimink het carnavalsseizoen in. Hoogtepunt was de bekendmaking van Prins Oetra der Sprokkelaars, in het dagelijks leven bekend als Randolf van Oene.

Het geheel werd luister bijgezet door Reserveteam ’t Einde, die tevens de stille momenten vulde met bekende en onbekende carnavalskrakers. De honderden bezoekers, waaronder vele prinsen met hun raden uit de buurtdorpen en Duitsland, genoten van een prachtig gevulde avond.

Ieder jaar kiezen de Sprokkelaars de ‘Sprokkelaar van het Jaar’ en dit jaar viel de keuze op de vrijwilligers van Natuurbad Heidepark. Deze actieve club zorgde ervoor dat het natuurbad in Lemelerveld een ware make-over heeft ondergaan. Daarnaast werden er twee mensen gehuldigd:  Johann Boksebeld (al 22 jaar actief voor de vereniging) en Tobias de Groot die al 11 jaar zijn steentje bijdraagt. Prins Lukus 2.0 sprak prachtige woorden en bedankte hen voor de bewezen diensten. Nadat Prins Lukus 2.0 was afgetreden was het grote moment daar. De lichten in zaal Reimink werden gedoofd en een stoet nonnen met kaarsjes betrad de zaal. Geheel in overeenstemming met het thema bleken dit zeer muzikale zusters te zijn die een geweldige sisteract opvoerden. Dat één van deze nonnen al de nieuwe Prins was wist toen nog niemand. Na de traditionele vragen stapte hij naar voren en maakte zich bekend als Prins Oetra der Sprokkelaars.

´s Middags tijdens het kindergala werd Prins Pek (Damian Pekkeriet) gepresenteerd. Uiteraard was hij met zijn gevolg ook op de gala-avond en al snel strooide hij samen met medeheerser Prins Oetra de eerste officiële proclamaties de zaal in. Om het tweetal in te wijden zette Bloaskapel De Heujschuddersen het publiek aan tot een polonaise. Aan de PPM band was de eer gelaten de avond af te sluiten en dat hebben de feestvierende bezoekers geweten. De fuif mondde uit in een onvoorstelbaar feest.  De Sprokkelaars kunnen terugkijken op een geweldige opening van het carnavalsjaar, een voorbode voor vier dagen ongebreideld carnaval vieren in het Lemelerveldse Sprokkeldorp.