DALFSEN – De jassen bleven het grootste gedeelte van de dag aan, maar de sfeer was er niet minder om. Honderden mensen, volwassenen en kinderen, wisten zaterdag al betrekkelijk vroeg de weg naar het centrum van Dalfsen te vinden. Terugkijkend op de dag kan niks anders worden geconcludeerd dan dat de Lentefair zeer geslaagd was.

Voorjaarsplantjes waren er in overvloed. De kraam van Philadelphia trok aardig wat bekijks, mede veroorzaakt door de enthousiaste clienten die hun producten op geheel eigen wijze aan de man en vrouw brachten. Ook populair was de kraam van de visboer met à la minute gerookte zalmmootjes en ook de proeverij van de Kaashelden had aan aandacht geen gebrek. Moccaffé kon de lentekoffie nauwelijks aanslepen en slagerij Van Broekhuizen had de grootste moeite om het tempo van het gretige publiek bij te benen. Hoewel het soms was frisjes was het op de terrassen in het centrum gezellig druk. Bij de foodtruck was het een komen en gaan van mensen. Niet vreemd, want de broodjes worst van de barbecue waren niet te versmaden.

Kinderen grepen de kans om met konijnen en geitjes te knuffelen, terwijl de mannen in het publiek zich vergaapten aan de oldtimer tractoren. Wat een verschil met vandaag de dag. Een beetje het verschil tussen digitaal fotofgraferen en een filmrolletje of een Polaroid. Welnu, die laatste variant is weer helemaal terug van weggeweest. Kinderen met een strippenkaart konden zich laten fotograferen met het magische fototoestel die de foto’s kant-en-klaar ‘uitspuugt’. Pure tovenarij. Zelfs in dit digitale tijdperk maakt dat nog steeds indruk.