DALFSEN – Na zesendertig jaar politiewerk heeft wijkagent Theo Habers van Dalfsen, Hoonhorst en Lemelerveld afscheid genomen. Op zijn drieënzestigste gaat hij een nieuwe fase van zijn leven in.

Hij begon bij het Korps Mariniers en zag veel van de wereld. Toch koos hij voor de politieopleiding. Via Raalte kwam hij terecht in Dalfsen en daar woont hij nog steeds.
In zijn werk heeft hij heel wat reorganisaties meegemaakt, maar door de jaren heen bleef een ding hetzelfde: het straatwerk. “Kennen en gekend worden; dàt tackelt veel problemen”, aldus Theo Habers. “Door je gezicht te laten zien, herkenbaar en aanspreekbaar te zijn, kan je samen met gemeente en maatschappelijke organisaties veel problemen aan de voorkant al oplossen.” De sportief aangelegde pensionada – hij doet aan spinning en fietst behoorlijk fanatiek – gaat niet op zijn lauweren rusten. Hij blijft bezig.
In het verleden is Theo Habers voetbalbegeleider geweest bij PEC-Zwolle en jeugdtrainer bij SV Dalfsen. Onlangs is hij gevraagd om de rol van veiligheidscoördinator op zich te nemen als PEC Zwolle op 8 juli een oefenduel speelt met SV Dalfsen. “Toen ze me hiervoor vroegen, kon ik dat natuurlijk niet weigeren.”

Binnenkort een interview met Theo Habers, over zijn politiewerk, zijn sportieve ambities en zijn band met Dalfsen.