DALFSEN – De gemeenteraad van Dalfsen heeft donderdagavond ingestemd met een motie om ondernemers in Lemelerveld meer ruimte te geven om hun winkels op zondag te openen. Alleen de ChristenUnie stemde tegen. Dat meldt regionaal dagblad De Stentor.

Om de motie uit te kunnen voeren moet de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente worden aangepast. Burgemeester Han Noten komt daarom volgende week met een voorstel om de APV te wijzigen.

CDA’er Betsy Ramerman was verrast en niet op de hoogte over de inbreng van de motie van D66, PvdA en VVD. Omdat het nu om slechts drie zondagen in Lemelerveld gaat, stelde Ramerman voor het als een pilot te zien voor de maanden juli en augustus. Behalve de ChristenUnie stemden alle partijen voor de pilot.

In het coalitieakkoord tussen het CDA en Gemeentebelangen Dalfsen is afgesproken dat de zondagopenstelling weer op de agenda komt. Door de motie is het onderwerp eerder ter sprake gekomen. Bedoeling is om de kerken en ondernemers van alle kernen erbij te betrekken.

De drie partijen die de motie indienden, deden dit op verzoek van de ondernemers uit Lemelerveld. Na augustus is de oude regeling weer van toepassing en volgt een open discussie in de gemeenteraad zoals de twee coalitiepartijen hebben afgesproken.