Veel volk tijdens de vierde en laatste Blauwe Bogendag van het jaar (foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

DALFSEN – De vierde Blauwe Bogendag, ditmaal met fun4Kids als thema, zit er op. Het was tevens de laatste van dit jaar. Het centrum van Dalfsen stond vol met kraampjes en kleedjes en er was een keur aan natjes en droogjes te vinden.

Er stond van alles op het programma, variërend van een kleedjesmarkt en spannende en uitdagende spellen die door de scouts van de D’Alflandgroep werden begeleid tot een voetbalkooi, een krijt- en schilderwedstrijd, een puzzeltocht door het centrum, knutselen en nog veel meer. De kunstmarkt rond de kerk werd druk bezocht. In het kader van het landelijke thema Brandveilig Leven was ook de brandweer van de partij. Enerzijds om de bezoekers bewust te maken van (brand)veiligheid, anderzijds omdat het korps zit te springen om nieuw personeel dat breed inzetbaar is. Want de brandweer doet meer dan alleen brandjes blussen en katten uit bomen halen. Dat werd vandaag maar weer eens gedemonstreerd met het open knippen van een auto zodat de inzittenden bevrijd konden worden.

Daarnaast waren er optredens van de Country Dancers uit Ankum/Witharen en goochelaar Evert van Asselt.

Op het podium van Nikki’s op het Kerkplein stond ‘s avonds, begeleid door gestaag vallende regen, Oude Jongens Krentenbrood, oftewel Jeroen Post en Glenn & Carlos Barbos. Tijdens de jaarlijkse Party Awards avond werd Ouwe Jongens Krentenbrood verkozen tot ‘Populairste Deejayact van Nederland’. Niet alleen vanwege de muziek en optredens, maar ook vanwege hun social mediabeleid. De heren stonden vorig jaar een slordige 150 keer op tentfeesten, kermissen en feestweken, maar ook op de podia van Dutch Valley, Emporium en Freshtival. Tussen de bedrijven door werd er een nummer opgenomen met Anita Doth, de voormalige zangeres van 2 Unlimited, en als klap op de vuurpijl werd een eigen YouTube-kanaal geïntroduceerd. Ja, laat de mannen maar schuiven.

Een half uur na middernacht sloot het grand café de deuren en de tap. De evenementenvergunning laat daar geen enkel misverstand over bestaan.

‘s Middags was er nog de prijsuitreiking van de schilderijenwedstrijd voor kinderen. Ontwerper en schilderes Fenneke Goudbeek beoordeelde de inzendingen en reikte de prijzen uit aan Mirthe, Norah, Florijne en Luuk.

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)