DALFSEN – De feestgangers van het Sallands Bakfeest werden zaterdag verwelkomt door blaaskapel de Vechtboerties en dat bleek een voorbode van een meer dan geslaagd feest waar het ouderwets høken, hossen en springen was. Eén en één is in dit verband twee, want het publiek en de optredende artiesten maakten deze editie tot een groot succes, een streekfeest waar nog wel een tijdje over zal worden nagepraat. Binnen de poorten werden een kleine zesduizend mannen en vrouwen geteld.

De mannen van Høken met De Heinoos lieten horen en zien dat ze wat betreft het høken niks meer hoeven te leren. En dat is niet zo heel raar, want niemand minder dan Bennie Jolink gaf hen permissie en gaat zelfs met de band op toernee. De Heinoos was een meer dan waardige vervanger van Mooi Wark die oorspronkelijk zou optreden. Door het overlijden van drummer John Roffel, afgelopen dinsdagavond, trok de band het niet om naar Dalfsen te komen.

IJzersterk waren ook de Bounty Hunters en Di-Rect. Geweldige shows waarbij het publiek compleet uit het dak ging. Kortom høken op z’n best. Mental Theo, al sinds begin jaren negentig on tour, liet zien dat hij geenszins versleten is en een ijzeren geheugen heeft voor namen en gezichten. Bij het zien van fotograaf Johan Bokma volgde een blik van herkenning en een hand. Als vanouds gaf de inmiddels tweeënvijftigjarige een show weg waar menig gevestigde deejay een puntje aan kan zuigen. In mei van dit jaar bracht de deejay en producer zijn biografie ‘Wonderful Days’ uit dat vol staat met stoute verhalen.

Editie 2017 van het Sallands Bakfeest gaat de boeken in als zeer geslaagd. In alle opzichten. Dat vond Dalfsenaar Erben wennemars ook. Hij Twitterde het volgende:

Mijn broer en zijn vrienden hebben pas veel vrienden. @ Sallands Bakfeest

 

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)