NIEUWLEUSEN – De geoliede machine die de opbouwploeg van het Mega Piraten Festijn door de jaren heen is geworden, liet zich vrijdag weer van zijn beste kant zien. In Nieuwleusen, de plaats waar het in 2004 allemaal begon.

Het Mega Piraten Festijn keert zaterdag 27 oktober terug op oale grond. In 2015 was de reizende festivalkaravaan onder leiding van oud-Nieuwleusenaar Eddie Mensink voor het laatst te gast in het dorp. En dat was niet zomaar een editie, maar de honderdste. Twee jaar sloeg Eddie zijn geboortedorp over en hij is ervan overtuigd dat de honger inmiddels weer ouderwets groot is.

De voorverkoop via www.megapiratenfestijn.nl is inmiddels begonnen. Kaarten à 25 euro (exclusief servicekosten) zijn onder meer verkrijgbaar bij Primera in Dalfsen en Ommen. Drukkerij Nico de Graaf en Readshop Hilbrink in Nieuwleusen.

Op het programma staan optredens van Gerard Joling, Jannes, Mooi Wark, René Schuurmans, Peter Beense, Helemaal Hollands, Lawineboys, George Baker, Lytse Hille, Ancora, Jan Keizer & Anny Schilder, Stef Ekkel, René Karst, Snollebollekes, Otto Lagerfett, John de Bever, John West, Lange Frans, Belinda Kinnaer, Corry Konings, Django Wagner, Lesley Williams, Harten 10 en Summerland. Summerland is de MPF-huisband die enkele artiesten live begeleidt.  Poar Neem’n verzorgt enkele shows in een tweede tent. De presentatie is als vanouds in handen van Willie Oosterhuis, compleet met glitterjasje.

Het terrein bij de hoek Westeinde/Dedemsweg gaat zaterdag om 18.30 uur open. Het programma begint rond 20.00 uur en rond 01.00 uur is het gedaan.

Foograaf Johan Bokma maakte onderstaande timelaps van de opbouw van de grote tent.