OMMEN – Het is weer zo ver. Het aandragen van kandidaten voor de Cultuurprijs 2017 kan weer beginnen. De prijs is ingesteld door de gemeente Ommen en het Cultuurplatform Ommen en is bedoeld om iemand of een organisatie, die zich inzet voor het culturele leven in Ommen, in het zonnetje te zetten.

De eerste keer ging de prijs naar stichting Bostheater Ommen en vorig jaar ging stichting Vechtdalkunsten er mee aan de haal. Voor dit jaar is de gemeente Ommen op zoek naar nieuwe kandidaten. Bijvoorbeeld een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor het culturele leven van Ommen en daarmee iets heeft toegevoegd aan de cultuurwaarde of behoud van de cultuurwaarden van Ommen.

Iedere Ommenaar mag kandidaten uit Ommen aandragen. Dat kunnen individuele kunstenaars zijn of gezelschappen, verenigingen of stichtingen die zich bezig houden met toneel, journalistiek, poëzie, dans, muziek, schilder-, beeldhouw-, teken- en grafische kunst, industriële vormgeving, keramische- en edelsmidkunst of fotografie.

Uit de kandidaten selecteert een jury vervolgens drie genomineerden waarop de inwoners van Ommen hun stem kunnen uitbrengen. De prijs wordt uitgereikt in de Week van de Amateurkunst die van 27 mei tot en met 4 juni wordt gehouden. Naast de eeuwige roem krijgt de winnaar van de Cultuurprijs een geldbedrag en mag tevens een jaar lang het logo van de Cultuurprijs gebruiken in zijn of haar uitingen.

Kandidaten aanmelden kan door voor 3 april een e-mail met motivatie te sturen naar cultuurprijs@ommen.nl.