DALFSEN – Nog net geen smeekbedes, maar het aantal verzoeken om de film Bohemian Rhapsody op herhaling te laten komen, oversteeg de tweehonderd. Dat was niet aan dovemansoren gezegd en dus werd de spraakmakende film weer op de agenda gezet. Vrijdag 17 mei is uitverkocht, maar voor zaterdag 18 mei zijn nog kaarten verkrijgbaar. Aanvang: 20.00 uur.

Dat Queen-zanger Freddie Mercury bruine ogen had en geen lichte, was algemeen bekend en toch speelde Rami Malek de rol van de voorman in de film Bohemian Rhapsody zonder donkere contactlenzen. Geen haan die er naar kraaide, nou ja op een enkeling na dan. De film won vier Oscars en leverde ruim 890 miljoen dollar op. Tja, de titel. Na de lange opnamesessie van Bohemian Rhapsody kreeg de band indertijd te horen dat het nummer nooit een succes zou worden en dat het voor de radio veel te lang duurde. Dat pakte heel anders uit. Queen groeide uit tot een van de grootste rockbands ter wereld.

Speciaal voor de film werd het legendarische Live Aid-podium nagebouwd en zelfs de extravagante kleding van de Queen-leden, waaronder de sokken van Roger Taylor, ontbreekt niet.

De film is een eerbetoon geworden aan Queen, de muziek en de buitengewone zanger Freddie Mercury. Freddie (geboren als Farrokh Bulsara in Stone Town Tanzania) groeide uit tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. Bohemian Rhapsody volgt de razendsnelle opkomst van de band door hun iconische songs en revolutionaire sound. Een duik in het verleden leert dat Farrokh in Engeland Brian May en Roger Taylor tegen het lijf loopt nadat ze hadden opgetreden met hun band Smile. Het tweetal zat flink in de put omdat leadzanger Tim Staffell er net de brui aan had gegeven. Farrokh stelt een samenwerking voor en de rest is geschiedenis.

Tot op de dag van vandaag spreekt Queen tot de verbeelding en zorgt voor bakken met inspiratie. Is this real the real life? Is this just fantasy? Ga het zien, zaterdag 18 mei in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera aan de Prinsenstraat in Dalfsen.