DALFSEN – Tijdens het Nationaal Integratiediner koken duizenden mensen met verschillende achtergronden op honderden locaties gerechten met elkaar en voor elkaar. Een ontspannen en smakelijke manier om elkaars cultuur en achtergrond te ontdekken en om elkaar beter te leren kennen en te begrijpen. Donderdag 11 oktober is het zover, de achtste editie van het Nationaal Integratiediner. Plaats van handeling is De Trefkoele+ in Dalfsen.

Eten verbindt, het speelt in iedere cultuur een belangrijke rol en achter ieder gerecht zit een verhaal. Dat brengt vaak hele leuke gespreksonderwerpen op tafel, letterlijk. Al etend en drinkend ontdekken mensen dat ze misschien wel heel veel verschillen van elkaar, maar dat zij ook veel overeenkomsten hebben. En mensen ervaren dan al snel dat verschillen niet eng zijn, maar juist interessant. Want verschillen leiden tot andere inzichten en nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën leiden op hun beurt weer tot verbeteringen. Daarom is het motto dit jaar ‘Het verbinden van mensen +  het vieren van verschillen = het benutten van kansen’.

Ook dit jaar is Trefkoele+ weer een van die honderden locaties in ons land waar verschillende fantastische gerechten worden geserveerd. Iedereen is van harte welkom om donderdag 11 oktober aan te schuiven. Aanmelden kan via de website van Trefkoele+. Wacht niet te lang, want de afgelopen jaren was het aantal plekken snel vergeven. Deelname aan het integratiediner is gratis maar aan het einde van de avond is er de mogelijkheid voor een vrije bijdrage. Zelf koken? Ook dit jaar zoekt De Trefkoele+ koks die ons die willen verrassen met leuke, interessante en bijzondere gerechten. Voorgaande jaren werden gerechten geserveerd uit onder meer Syrië, Rusland, Thailand, Libanon, Brazilië, Marokko en Armenië en zelfs Nederland. Welnu, wie het leuk lijkt voor gasten een gerecht uit uw land of cultuur te serveren kan zich opgeven. De  ingrediënten komen voor rekening van De Trefkoele+. In overleg kan er gebruik worden van de keuken. Opgeven is eenvoudig. Vink het blokje ‘Ik vind het leuk om te koken’ en dan wordt er contact opgenomen.