http://www.lichtenvoorde.nl/upload/Bedrijven/71/logo/bedrijfslogo.png

(bron: Tuunte)

 

OVERIJSSEL – Directeur Louis van Andel van Tuunte Fashion vroeg het faillissement aan en de rechter stemde daar mee in. Van Andel deed dit nadat de investeerders hadden aangegeven de stekker eruit te trekken. De modeketen leed al vijf jaar verlies. Vandaag hebben alle medewerkers een ontslagbrief ontvangen. Met het UWV is afgesproken dat de mensen voorlopig doorwerken met behoud van salaris. Willem Kruithof, bestuurder van CNV Vakmensen, noemt het beroerd nieuws voor de personeelsleden, maar het opent wel de weg voor een doorstart. Mocht dat gebeuren, dan moet het wel op een faire manier gebeuren. Maar al te vaak wordt een doorstart als excuus gebruikt om oudere en duurdere werknemers te lozen.

Tuunte heeft verschillende vestigingen in onze provincie, waaronder in Raalte, Vriezenveen, Vroomshoop, Hardenberg, Wierden, Tubbergen, Oldenzaal, Enschede, Neede, Hengelo, Haaksbergen, Glanerbrug en Borne. Landelijk telt Tuunte meer dan veertig winkels waar ruim tweehondervijftig mensen werkzaam zijn. In onze provincie zijn dat er circa tachtig. Dinsdagavond werden alle personeelsleden bijgepraat op de hoofdvestiging in Winterswijk.

Volgens Van Andel heeft de modeketen zich niet snel genoeg kunnen aanpassen aan het veranderende retaillandschap. Consumenten kopen tegenwoordig online of in grote steden. Ook ontbrak het aan voldoende geld om de wintercollectie samen te stellen. De winkels blijven voorlopig wel open. Bij curator Vincent Jongemans van Bax Advocaten hebben zich inmiddels enkele gegadigden gemeld. Een doorstart lijkt dus in het verschiet te liggen.

In juli van dit jaar ging ook damesmodeketen Witteveen failliet. Curator Rinke Dulack van dat bedrijf is met een aantal partijen in gesprek over een doorstart.