DALFSEN – Onder een facebookpost van de Politie Dalfsen over het aantreffen van 11 hennepplanten in het buitengebied kwam een opvallende reactie: “Ik rook nu lekker van de in beslag genomen wiet.” Afzender: Politie Dalfsen. Tenminste, zo lijkt het. Het blijkt namelijk een nepaccount te zijn. Het politikorps uit Dalfsen waarschuwt nu voor dit account omdat het wordt gebruikt om allerlei onzinnige reacties te geven op posts van de politie, uit naam van het korps. Daarop ontstond veel commotie. De politie vindt dit zeer kwalijk en is daarom met een onderzoek begonnen.

Veel reacties op de post van de politie gaan over het medicinaal gebruik van hennep. Veel reaguurders spreken de politie aan over de kleine hoeveelheid planten die in beslag zijn genomen.

De politie: “Logischerwijs roept de ontmanteling van een grotere hennepkwekerij minder verontwaardigde reacties op dan het aantreffen van 11 planten. […] Maar het blijft natuurlijk ook zo dat het kweken van 11 planten een strafbaar feit is. Als we als politie een dergelijke melding krijgen en een strafbaar feit aantreffen, dan moeten we hier naar handelen.”

 

(bron: RTV Oost)