DALFSEN – Tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Dalfsen zijn woensdagavond de sportkampioenen gehuldigd. In tegenstelling tot eerdere berichten was Erica van Lente, opvolger van voormalig burgemeester Han Noten, niet aanwezig. Tijdens een speciale raadsvergadering wordt zij maandag 14 januari door Commissaris van de Koning Andries Heidema beëdigd. Loco burgemeester Ruud van Leeuwen blikte woensdagavond terug op de gemeenteraadsverkiezingen en de hertellingen, alsmede het vertrek van Han Noten. Hij benoemde tevens de bemoeizucht van Den Haag op het gebied van het sociaal domein (zorg in het algemeen en jeugdzorg in het bijzonder). “Als gemeente hebben we wel verantwoordelijkheid, maar geen zeggenschap”, aldus Van Leeuwen.

Natuurlijk keek hij ook vooruit. Onder meer naar de samenwerking met Erica van Lente, de herinrichting van de Jagtlusterallee en de aankleding van het Kroonplein in Lemelerveld. Voor die laatste klus is bureau Mien Ruys aangetrokken die ook de omgeving van De Spil vorm gaf. Op het plein in het suikerbietendorp krijgt ook het beeld Romeo en Julia van de Vlaamse kunstenaar Luuk Soom een prominentere plek dan nu het geval is.

Enfin. De sportkampioenen, individuele sporters of sportteams, die zich bewegen op regionaal, provinciaal, nationaal of internationaal niveau, en die allen of een kampioenschap in de wacht sleepten of een bijzondere prestatie leverden.

Motorcoureur Gert Linthorst uit Lemelerveld bijvoorbeeld. Hij werd overtuigend kampioen in de pro cup 600 cc. Triatleet Ruben Slot werd diverse keren eerste bij triatlons in het hele land, haalde brons tijdens het NK duathlon en legde beslag op de vijfde plaats tijdens het EK sprint triatlon.

Bram Steen werd vorig jaar kampioen tafeltennis bij de ‘special Olympics Nationale spelen’. Evert Hulleman biljart al jaren in de top en werd woensdagavond gehuldigd vanwege zijn kampioenschap tweede klas bij het districts- en gewestelijk kampioenschap driebanden. Tevens veroverde hij brons bij het nationaal kampioenschap.

Internationaal succes was er voor de twaalfjarige Justin Fokkert. In Italië werd hij Nationaal Italiaans kampioen in de CNV Nord Ohvale GP-O 160 en pakte hij ook het Noord Italiaans kampioenschap. Dit jaar maakt de jonge Oudleusenaar de overstap naar de zwaardere Moto3 en gaat in Spanje de uitdaging aan in het CEV Repsol European Talent Cup (ETC) competitie op zijn nieuwe Honda MOTO3.

HTC Hessum kende ook diverse kampioenen, zowel individuele sporters als teams, die in het zonnetje werden gezet. Podiumplekken waren er ook voor enkele Overijsselse- (indoor) en districts kampioenen die hoge ogen hadden gegooid in het springen en dressuur.

Bij de teams werden er kampioenschappen op naam gezet door Dalvo dames 1 en het dames voetbalteam van SV Dalfsen. De heren van SV Dalfsen werden voor het tweede achtereenvolgende jaar gehuldigd, ditmaal als kampioen van de derde klasse. Daarmee promoveerde het team naar de tweede klasse waar het nu ook weer koploper is.

Het majorette en baton twirling team van Muziekvereniging Excelsior schreef eveneens geschiedenis. Het team plaatste zich voor het Nederlands kampioenschap.

Collega’s Gezinus Stegeman en Evert Jan Pasman van VechtdalLeeft TV waren erbij.