Henk Jan Karsten keert terug op het oude nest (© RTV Oost)

 

OVERIJSSEL / HENGELO – Henk Jan Karsten treedt met ingang van 1 april aan als hoofdredacteur van RTV Oost. In het verleden werkte hij bijna twintig jaar als journalist bij de Overijsselse omroep en was onder meer één van de gezichten van het politiek-maatschappelijke achtergrondprogramma In de Wandelgangen.

Als hoofdredacteur gaat hij de verdere vernieuwing van de redactievoering in goede banen leiden. Volgens Oost is die noodzakelijk om een volgende stap te kunnen zetten naar een mediabedrijf dat zich sterk wil profileren op apps, website en sociale media.

In 2008 verruilde de éénenvijftigjarige Kampenaar RTV Oost voor Hogeschool Windesheim in Zwolle. Als docent, onderzoeker en teamleider van de opleiding Journalistiek van Windesheim in Zwolle legde hij zich toe op een verschuiving van focus op traditionele media als radio, televisie en krant naar online platformen en sociale media.

“Terug naar RTV Oost voelt als thuiskomen, maar ik ben me er zeer van bewust dat de tijd niet heeft stilgestaan. Dat geldt voor mij, maar zeker ook voor de omroep. In krap tien jaar is de journalistiek ingrijpend veranderd als gevolg van de opkomst van smartphone en tablet. Oost heeft daar volop op ingespeeld en is online al niet meer weg te denken als meest geraadpleegde nieuwsvoorziening in Overijssel. In de komende jaren zal de nieuwsorganisatie daar nog meer op worden afgestemd, uiteraard zonder daarbij de radio- en televisieprogrammering uit het oog te verliezen. Dat is een uitdaging waar ik vanuit mijn expertise heel graag aan wil bijdragen”, aldus Karsten. (bron: RTV Oost)