(bron: Mike Medina Filmproductions)

 

 

DALFSEN – De wedstrijd in de Trefkoele+ tegen E&O uit Emmen hebben de handbalsters van Morrenhof-Jansen zaterdagavond met twee vingers in de neus gewonnen. De eindstand was met 53-12 ronduit verpletterend te noemen. Voorafgaand aan de wedstrijd beloofde penningmeester Ronald van Leussen voor het hele team taarten te bakken als er minimaal vijftig keer zou worden gescoord. Welnu, belofte maakt schuld en die lost hij een deze dagen in.

Van meet af aan nam Dalfsen de leiding om die ook niet meer af te staan. Voor de rust was het lot van E&O feitelijk al bezegeld. Het was toen 27-6. In de tweede helft trok het team van Monique Tijsterman fel van leer en liet een ongelooflijke einduitslag noteren.

De dames uit Emmen hadden met negen verloren wedstrijd al een zwaar eerste seizoen achter de rug en daar kwam zaterdag nog een nederlaag overheen. Hun tactiek was om snel te spelen en dat leek aanvankelijk ook te gaan lukken, maar door slordigheidjes keerde het tij al snel in het voordeel van Dalfsen. Eindelijk lieten de speelsters weer eens zien waar Dalfsen om bekend staat: de fast break: als de bal wordt veroverd, snel uitkomen en de tegenstander niet de kans geven de verdediging te organiseren.

Hoekspeelsters Quinty van der Horst en Ana Pavkovic bleken ongelooflijk rap. In een fractie van een seconde belandden de ballen aan de andere kant van het veld en werden aanvallen binnen no-time afgerond. Het was lijden geblazen voor de Emmenaren en dat ging in de tweede helft gewoon door. Dalfsen bleef aan de lopende band mooie doelpunten scoren. Na een halve minuut na de rust kreeg E&O drie tijdstraffen aan de broek van elk twee minuten. Vanaf dat moment kreeg Dalfsen het even zwaar voor de kiezen. Ondanks dat er twee keer zoveel speelsters in het rood op het veld stonden, wilde de bal er niet in. Het Emmer team wist de schade van drie tijdstraffen te beperken tot 1 tegendoelpunt. Vervolgens pakte de ploeg van Monique Tijsterman de draad weer op en begon het punten te regenen. Toen Ellis Baas van E&O na twaalf minuten rood kreeg voor haar derde tijdstraf, was het feitelijk een gelopen race.

De ploeg van Morrenhof-Jansen was redelijk laconiek onder de doelsalvo’s, maar richting het vijftigste doelpunt werd het publiek steeds enthousiaster. Niet zo heel raar trouwens, aangezien de handbalclub zaterdag exact vijftig jaar geleden werd opgericht. Twee minuten voor het eindsignaal joeg Roos van Leeuwen doelpunt nummer vijftig tegen de touwen. De eindstand bleef steken op 53-12. Ana Pavkovic scoorde dertien keer en werd uitgeroepen tot woman of the match.

Zaterdag speelt het team uit tegen Foreholte. De week daarop (zaterdag 27 januari om 19.00 uur) in nemen de dames het in de Trefkoele+ op tegen Maedilon VZV.

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)