DALFSEN – Via een ansichtkaart roept de Dalfser gemeenteraad alle huishoudens in de gemeente Dalfsen om te helpen bij het maken van een profielschets voor de nieuwe burgemeester. Vrijdag worden de kaarten bezorgd.

Met behulp van een online enquête en/of door het bezoeken van één van de inloopbijeenkomsten die worden gehouden, kunnen inwoners laten weten wat voor iemand de nieuwe burgemeester moet zijn. Op www.BurgemeesterDalfsen.nl kunnen inwoners door middel van het invullen van een korte vragenlijst meedenken over onder andere welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet beschikken.

Ook tijdens (één van) de inloopbijeenkomsten kan het duit in het zakje worden gedaan. Dat kan woensdag 23 mei van 19.30 tot 21.30 uur in ’t Witte Peerd in Nieuwleusen van 19.30 – 21.30 uur, vrijdag 25 mei van 19.30 tot 21.30 uur in Kulturhus de Mozaïek in Lemelerveld en zaterdag 26 mei van 14.00 tot 16.00 uur in Trefkoele+ in Dalfsen.

De bijeenkomsten beginnen met een informele inloop van ongeveer dertig minuten. Inwoners kunnen hulp krijgen bij het invullen van de online enquête. Daarnaast kunnen inwoners ‘vrij’ suggesties meegeven aan de enquêteurs, als zij de online enquête niet willen invullen.

Daarna is er een plenair gedeelte waar de deelnemers hun suggesties met de aanwezigen kunnen delen. Wie dat wil moet zich tijdens het inloopgedeelte aanmelden bij de griffier.

Beluister hier het item dat RTV Oost maakte.