BINNENLAND – Een 21-jarige man uit Emmen is vrijdagochtend aangehouden omdat hij zondag in de trein van Emmen naar Zwolle had gedreigd met een explosief. De trein is toen stilgezet voor station Zwolle. Volgens de politie gaat het om een verwarde man. Achteraf bleek dat er van daadwerkelijke dreiging geen sprake was. Dat meldt RTV Oost.

Een medepassagier deed zondag melding van de dreiging, waarop de trein voor station Zwolle werd stilgezet. Twee mannen werden aangehouden door een zwaarbewapend politieteam, maar het duo bleek niets te maken hebben met het dreigement. Uit rechercheonderzoek is gebleken dat een andere man daarvoor verantwoordelijk was. Hij zat echter niet meer in de trein.

Vrijdagochtend werd de man alsnog aangehouden. Uit het verhoor, maar ook uit het onderzoek dat deze hele week is gedaan, blijkt dat het om iemand gaat met mogelijk verward gedrag. Of de man daadwerkelijk een explosief in de trein heeft vervoerd of geplaatst, is niet duidelijk. Hem is hulpverlening aangeboden.

De bommelding in de trein van Emmen naar Zwolle zorgde zondag voor flinke chaos op station Zwolle. De trein werd rond twee uur ‘s middags stilgezet vlak voor station Zwolle. Een zwaarbewapend arrestatieteam haalde vervolgens de passagiers uit de trein, waarna twee verdachten werden aangehouden.

Vlak na de aanhouding kwam het arrestatieteam weer in actie op station Zwolle. Ditmaal omdat twee mannen zich verdacht ophielden op het toilet in een trein. Al snel bleek dat het tweetal stiekem aan het roken was.

Niet veel later kwam de eenheid voor de derde keer in de benen., weer op het station. Daar liep een man rond met een bijl. Ook hij werd ingerekend.