NIEUWLEUSEN / LOMBOK – ‘De ravage is enorm’, schrijft Karin Withaar (28) uit Nieuwleusen op Facebook over de aardbeving op het Indonesische eiland Lombok. De aardbeving had een kracht van 6.9 op de schaal van Rigter. ‘Er zijn honderden doden gevallen en nog veel meer gewonden. Ambulances rijden af en aan en iedereen doet zijn best om elkaar te helpen en te overleven’.

Op het moment van de aardbeving was Karin in het westelijk gelegen dorpje Mentigi. De lokale bevolking bracht haar in veiligheid door haar letterlijk de berg op te slepen. Het gevaar van een tsunami was namelijk niet denkbeeldig. “Er zijn geen woorden voor om te beschrijven hoe dankbaar ik ben en hoeveel geluk we hebben gehad. Mentigi is één van de dorpen dat compleet is verwoest. Mensen slapen in kampen op de bergen en elektriciteit is er nauwelijks. Voedsel en drinkwater zijn schaars en hulp is dringend nodig”, zegt de Nieuwleusense die in het rampgebied helpt waar ze kan.

Bij de aardbeving kwamen ruim driehonderd mensen om het leven en de verwachting is dat dit aantal oploopt.

Financiële hulp is gewenst. “Ik hoop uit de grond van mijn hart dat er mensen zijn die willen helpen. Al is het maar een euro. Alles helpt.” Om een steentje bij te dragen kan contact worden opgenomen met Karin Withaar via haar Facebookaccount of door het sturen van een Whatsappje naar +6281353783503.