DALFSEN – Vanaf dag één maakt Vechtdal FM live radio vanaf The Living Village Festival. Met sfeerreportages, impressies en interviews houden we u, de luisteraar, op de hoogte van hetgeen er zoal valt te beleven.

En dat is veel, heel veel. We hebben te weinig uren en mensen om daar allemaal live verslag van te doen. We pikken de krenten uit de pap omdat wij vinden dat de mensen en hun verhaal er toe doen. Wat beweegt hen om hier te komen? Daar zijn wij benieuwd naar en dat willen we graag delen. Claire, Ingrid en Anton van de Transparant Vlaams Nederlandse Radio doen dat ook. Zij maken internet-radio. Hun vaste stek is op het hoofdveld, tegenover de off grid area.

Vandaag is de laatste dag van het festival. Vanavond is de officiële afsluiting en morgen volgt het grote afbreken. Rond 9 juli gaan Bob en Cathelijn Radstake en hun dochter Lelie met hun tiny house op wielen op bedevaart, op zoek naar het ‘beloofde land’, een plek waar zij hun levende dorp kunnen realiseren. In hun kielzog reizen gelijkgestemden mee, met de benenwagen of een andere vorm van transport.

 

Audiofragment: Burgemeester Han Noten aanschouwde het festival met bestuurdersogen, maar ziet wel de nuances en ziet het The Living Village Festival graag terugkomen

 

Audiofragment: Ingrid Nieuwland van de Transparant Vlaams Nederlandse Radio, een internet-radiostation

 

Audiofragment: Een echtpaar uit Dalfsen keek de ogen uit en kon het allemaal zeer waarderen

 

Audiofragment: optreden band op het Monkeytown-podium

 

Audioframent: keelzingen

 

Audiofragment: het geluid van een didgeridoo (uitgesproken als didzjeriedoe), een blaasinstrument dat zijn oorsprong vindt bij de Aboriginals in Noord-Australië