DALFSEN – In het kader van de jaarlijkse lintjesregen heeft burgemeester Han Noten donderdagochtend aan zes Dalfsenaren een koninklijke onderscheiding uitgereikt.

 

Klazien Broeks-Goos mag zich nu Lid in de Orde van OranjeNassau noemen. In 1985 richtte zij Jong Agrarische Vrouwen/Ned. Agrarisch Jongeren Kontakt op en bleef daar tot 1999 actief. Van 1997 tot heden is zij vrijwilligster/kartrekker van Unicef afdeling Hoonhorst/Lemelerveld. Ze is vrijwilliger in diverse werkgroepen van de H. Hart van Jezuskerk in Lemelerveld, alsmede de Emmanuelparochie. Zij was lid van het schoolbestuur en secretariaat van de H. Hartschool en ze is nog altijd lid van de districtsraad en de ledenraad van Friesland-Campina.

Gerrie van Lenthe-Meulenbelt werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij was penningmeester bij de christelijke muziekvereniging Broederband, vrijwilligers bij de collecte Stichting Kinderhulp en was actief voor de diaconie van de hervormde gemeente Nieuwleusen. Ook zette zij zich in als penningmeester voor het gospelkoor Tehillim 2013 en het diaconaal project van PKN kerken. Vandaag de dag is zij vrijwilliger voor stichting Ora Nieuwleusen, organisator en medewerker voor Medgidia, vrijwilliger bij de Voedselbank Zwolle e.o, organisator/coördinator/vrijwilliger bij de Voedselbank Nieuwleusen en diaken en kringleider bij de Vrije Evangelisatie Zwolle.

Ook Hennie Prins-van Rooijen kreeg de versierselen opgespeld die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van OranjeNassau. In het verleden was zij maatschappelijk begeleider bij Vluchtelingenwerk Oost-Nederland locatie Dalfsen en ouderling van de kerkenraad Protestantse Gemeente Dalfsen. Zij houd niet van stil zitten. Zo is zij secretaris van de cliëntenraad en activiteitenbegeleidster bij woonzorgcentrum Rosengaerde en lid van de Roemeniëwerkgroep Protestantse Gemeente.

Roelof de Jager is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is administratief medewerker bij het college van kerkrentmeesters van de protestantse gemeente Lemelerveld ‘Brugkerk’, vrijwilliger bij de Zorggroep Raalte, penningmeester van begrafenisvereniging ‘De Laatste Eer’ en vrijwilliger en penningmeester van De Zonnebloem.

Ook Berend Jan Brinkman mag zich nu Lid in de Orde van OranjeNassau noemen. Hij is bestuurslid/secretaris/vrijwilliger bij muziekvereniging Crescendo – Excelsior en vrijwilliger bij Zorgspectrum Het Zand, locatie De Hulstkampen.

Herman van den Berg werd benoemd tot Ridder in de Orde van OranjeNassau. Als medeoprichter/lid sponsorcommissie en medeoprichter/lid feestcommissie was hij actief voor S.V. Nieuwleusen. Van 1985 tot 1990 was hij als (mede)oprichter en voorzitter betrokken bij Buurtvereniging Ruitenveen. Hij is directeur van Aqualysis (voorheen Waterschap Groot Salland), leider van het eerste elftal en ondersteuner van de seniorencommissie bij Sportvereniging Nieuwleusen. Van 1994 tot 2008 was hij tevens lid, bestuurslid en voorzitter van voetbalvereniging S.V. Nieuwleusen en anno nu is hij (schaduw)fractielid en lid van de kiescommissie voor GemeenteBelangen.