DALFSEN – Bij het grote publiek werd Gé Reinders pas laat bekend. Dat was met het nummer bloasmuziek dat hij, begeleid door het Metropole Orkest, in het jaar 2000 zong tijdens het Gala van het Nederlandse Lied. En dat terwijl hij in 1986 de openingsact was op Pinkpop in Geleen.

Sinds 2003 staat hij onveranderd in de Top 2000, in 2008 won hij de Edison Music Award en vrijdag 5 mei staat hij met zijn programma ‘Helden’ in theater De Stoomfabriek aan de Vecht.

 

Gé Reinders, schrijver, musicus en zanger met zijn kenmerkende stem die in het Limburgs meekstum (huilstem) wordt genoemd, gaat die avond op zoek naar het antwoord op het Grote Zwijgen van zijn moeder.

 

Helden is ook enkelvoud, namelijk het plaatsje in Midden-Limburg waar Gé Reinders vandaan komt. Zijn ouders trouwens ook. Helden spelen én speelt een belangrijke rol in dit programma. Gé is op zoek gegaan naar het antwoord op het Grote Zwijgen van zijn Moeder.

Het is een persoonlijke speurtocht naar hoe de wereldgeschiedenis de huiskamer binnendringt. Met behulp van beelden en liedjes vertelt Gé wat hij ontdekt over de stilte van Moe.

Bij elk nieuw theaterprogramma belooft hij niet te veel te gaan praten, maar het Haarlems Dagblad schreef niet voor niets: ‘Zijn stijl is charmant en herinnert aan Toon Hermans.’.

Het is een intieme voorstelling voor mensen die niet bang zijn voor vochtige ogen.

Aanvang: 20.30 uur. Kaarten kosten 17 euro en zijn alleen online te bestellen. Dat kan via www.theaterdestoomfabriek.nl