OUDLEUSEN – Donderdagavond 23 november was het dan zover: dé ontknoping van de Rabobank Coöperatie Weken 2017. Maar liefst 200 vertegenwoordigers van stichtingen en verenigingen uit onze regio en ruim 500 leden van Rabobank Vaart en Vechtstreek waren aanwezig bij de uitverkochte finaleshow in Dalfsen.

De afgelopen weken hebben 83 buurtversterkende initiatieven volop campagne gevoerd voor hun buurt. In totaal hebben 7.241 leden hun stemmen uitgebracht. Alle verenigingen en stichtingen gingen naar huis met een prachtige cheque om hun buurtversterkende initiatief te realiseren. De grote winnaars van de avond waren St. Vrienden Hospice Dalfsen en St. Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht Hardenberg. Zij ontvingen een cheque van resp. € 4.716,28 en € 4.641,17.

Rabobank Coöperatie Weken Met de Rabobank Coöperatie Weken #VVS verdelen de ruim 21.000 leden van de bank jaarlijks een gedeelte van de winst dat terugvloeit naar de lokale samenleving. Niet de Rabobank, maar de leden van de coöperatie bepalen welk buurtversterkend initiatief een financiële bijdrage verdient. Het thema dat dit jaar centraal stond was noaberschap. Drie initiatieven ontvingen van de vakjury, bestaande uit ledenraadsleden, een extra bijdrage t.w.v. € 3.333,33 voor de beste noaberschap campagne. Ook werden er nog vijf cheques t.w.v. € 2.000 uitgereikt voor de meest creatieve campagnes.  Top 5 De volledige Vaart en Vechtstreek was vertegenwoordigd met initiatieven uit Arriën, Balkbrug, Beerze, Bergentheim, Bruchterveld, Dalfsen, De Krim, Dedemsvaart, Drogteropslagen, Gramsbergen, Hardenberg, Hasselt, Hoogenweg, Hoonhorst, Kloosterhaar, Lemelerveld, Lutten, Nieuwleusen, Ommen, Ommerschans, Oudleusen, Radewijk, Sibculo, Slagharen, Vilsteren en Witharen.

De top 5 van de initiatieven met de meeste stemmen en daarmee de hoogste financiële bijdrage ziet er als volgt uit:

 1. € 4.716,28 St. Vrienden Hospice Dalfsen

Automatisering vervangen, waaronder laptop, desktop, printer en telefoons

 1. € 4.641,17 St. Vrienden Hospice t Huis aan de Vecht Nieuwe bedden voor terminaal zieke mensen
 2. € 3.523,40 Voedselbank Hardenberg Ommen Nieuwe koelcel voor de voedselbank
 3. € 3.181,00 Rosengaerde Publieke ruimtes dementievriendelijk inrichten, expertise delen en scholen bezoeken
 4. € 2.195,78 Kledingbank Nieuwleusen Inrichten van de winkelruimte

Extra bijdrage: noaberschap en meest creatief

Een onafhankelijke jury beoordeelde de initiatieven binnen de thema’s ‘beste noaberschap campagne’ en ‘meest creatieve campagne’. Via het insturen van de campagnes via de Facebookpagina van Rabobank Vaart en Vechtstreek maakten de initiatiefnemers kans op een bonusprijs in één van deze categorieën bovenop het stembedrag. In totaal zijn er drie prijzen uitgereikt voor ‘beste noaberschap campagne’ en vijf voor ‘meest creatieve campagne’. De verdeling van de bonusprijzen ziet er

als volgt uit:

Beste noaberschap campagne

 • € 3.333,33 – Speeltoestellen vervangen Buurttuin Balkbrug

Stichting Kom Erbij

 • € 3.333,33 – Aanleg brink met bouw vleermuistoren voor ontmoetingsplaats

Ver. Plaatselijk Belang Varsen

 • € 3.333,33 – Podium voor talent, ook voor alle verenigingen uit de buurt

Oudervereniging St. Cyriacusschool

Meest creatieve campagne

 • € 2.000 – Tentoonstelling voor geschiedenislessen basisscholieren

Stichting Nationaal Tinnen Figuren Museum

 • € 2.000 – Duofiets voor mindervaliden

Ver. Plaatselijk Belang Vilsteren

 • € 2.000 – Nieuwe bedden voor terminaal zieke mensen

St. Vrienden Hospice ’t Huis aan de Vecht

 • € 2.000 – Computerlessen om 50-plussers te ondersteunen in de digitale wereld

St. Computersoos Balkbrug

 • € 2.000 – Organiseren bijeenkomsten ‘vreugde en blijdschap’

Oranjevereniging Hoogenweg

Geslaagde avond

De enorme opkomst, spannende ontknoping en grappige en interactieve show van cabaretduo Urgert & Van Deudekom maakten er een spetterende finaleavond van. Meer informatie over de Rabobank Coöperatie Weken is te vinden op www.rabobank.nl/vvs en op de Facebookpagina van Rabobank Vaart en Vechtstreek. Volgend jaar ook mee doen? De inschrijving voor 2018 start naar verwachting kort na de zomer van volgend jaar.