Ana Pavkovic (foto: Alain Decamps)

 

 

AMSTERDAM/DALFSEN – Geen goud, maar wel zilver. De handbalsters van Morrenhof-Jansen hebben zondag voor het tweede achtereenvolgende jaar de landstitel aan VOC Amsterdam moeten laten. Nadat de eerste wedstrijd van de play-offs (best-of-drie) werd verloren, slaagde het team van Monique Tijsterman er in het tweede duel niet in het tij te keren. In Amsterdam werd het 31-24. Dat meldt RTV Oost.

Dalfsen begon wat slapjes en keek binnen korte tijd tegen een 5-1 achterstand aan. Na een kleine vijftien minuten kwamen de Dalfsenaren beter in de wedstrijd en wisten daarmee de spanning terug te brengen. De stand bij rust was 14-12 in het voordeel van de Amsterdammers.

Het goede spel van de meiden van Morrenhof-Jansen Dalfsen werd na rust niet gecontinueerd. VOC Nam een voorsprong met acht treffers en het lukte Dalfsen niet meer om dat bij te benen. Het kampioenschap ging, evenals vorig jaar, wederom naar VOC.

De laatste 8 seizoenen hebben Dalfsen zes kampioenschappen opgeleverd en twee keer de tweede plek. Niet verkeerd voor een opleidingsploeg met ieder jaar weer de uittocht van een groot aantal speelsters.

Op Facebookbericht schrijven de meiden van Morrenhof-Jansen: “Natuurlijk hadden wij graag nog een derde wedstrijd gespeeld, maar verloren seizoen? Echt niet! Wij zijn gestart met het winnen van de Supercup ten koste van VOC, moesten wennen aan een nieuwe trainster en een andere manier van trainen en hebben drie speelsters zover dat zij de stap naar het buitenland kunnen zetten. VOC is dit jaar terecht landskampioen en wij gaan nu maar genieten van onze zilveren medaille. Alle sponsoren, vrijwilligers en supporters bedankt voor wat jullie het afgelopen seizoen weer voor ons hebben gedaan.”

 

Quinty van der Horst in actie (foto: Alain Decamps)