DALFSEN – Burgemeester Han Noten en hoofdredacteur Allard Besse van regionaal dagblad De Stentor, hebben afgelopen vrijdag ‘een goed en positief gesprek gehad’. Dat heeft communicatieadviseur Christiaan Hovestad van de gemeente Dalfsen maandagochtend per e-mail aan de redactie van Vechtdal FM laten weten.

Het was de tweede keer in korte tijd dat de twee met elkaar in gesprek gingen. Aanleiding was een artikel over de werkdruk bij de gemeente Dalfsen dat bijna twee weken terug werd gepubliceerd. Daarin werd de indruk gewekt dat burgemeester Han Noten hierover was geïnterviewd. In werkelijkheid werd er geciteerd uit een ambtelijke notie van een bijlagenboek bij een agendapunt van de gemeenteraad in februari van dit jaar. Dat is wezenlijk anders dan een persoonlijke uitspraak.
Dat schoot Han Noten dusdanig in het verkeerde keelgat, dat hij een dag na publicatie telefonisch contact zocht met hoofdredacteur Allard Besse. Er kwam een rectificatie, maar dat was niet naar de zin van de burgemeester. Hij wilde tevens dat de betreffende artikelen en de stukken die naar aanleiding daarvan waren geschreven, werden verwijderd.

Inmiddels zijn de gewraakte artikelen aangepast en is ook de gang naar de Raad voor de Journalistiek van de baan. In principe is daarmee alle kou uit de lucht.