LEMELERVELD – Op verzoek van de Kathedraal van Cadiz schreef Joseph Hayden omstreeks 1786 het orkestwerk ‘Die Sieben letzten Worte unseres Erlösers am Kreuze’. Het was een doorslaand succes en dat is zo gebleven.

Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld voert de oratoriumversie twee keer op: vrijdag 14 april in de Heilig Hartkerk en donderdag 4 mei in de Brugkerk, allebei in Lemelerveld.

Het koor, bestaande uit vijftig zangers en voor deze gelegenheid uitgebreid met dertig extra stemmen, wordt sinds oktober vorig jaar geleid door Wim van Lenthe.

Het concert in de Heilig Hartkerk op vrijdag 14 april (Goede Vrijdag) begint om 19.00 uur. Tijdens dit concert worden de gezongen Kruiswoorden afgewisseld door een korte overdenking. De begeleiding is in handen van Tjako van Schie (piano) en Caspar Rodijk (orgel). De solisten zijn Yvonne Boerdam, Mylene Kroon, Aart Mateboer en Aart van der Snoek.

De tweede uitvoering op donderdag 4 mei in de Brugkerk begint om 19.30 uur. Tot 20.00 uur kunnen de aanwezigen luisteren naar muziek en zang. Even voor 20.00 uur wordt er door middel van een videoscherm rechtstreeks verbinding gemaakt met de Dam in Amsterdam voor de officiële Dodenherdenking. Na een kranslegging en twee minuten stilte houdt een van de wethouders van Dalfsen een korte toespraak.

Aansluitend wordt ‘Die Sieben letzten Worte’ ten gehore gebracht. Een orkest van negentien musici, waaronder strijkers en houtblazers, zorgt voor de muzikale begeleiding.