DANTUMADEEL – Voor het oog van een volle raadszaal in Dantumadeel werd oud wethouder van Dalfsen Klaas Agricola vrijdagmiddag beëdigd tot burgemeester van de Friese gemeente.

Vanzelfsprekend gebeurde dat ik het Fries. Sicko Heldoorn, die de burgemeesterspost bijna vier jaar waarnam was ook aanwezig. Ook vanuit Dalfsen en zelfs Den Haag was er veel volk, waaronder burgemeester Han Noten en zijn vrouw Dorothé Brinkman, de wethouders André Schuurman en Jan Uitslag, griffier Joost Leeghwater, voorman Jos Ramaker van Gemeentebelangen en enkele fractieleden, schaduwfractielid Wim Dankelman, de dames van het bestuurssecretariaat en gemeentesecretaris Hans Berends, alsmede oud collega-wethouder (thans Tweede Kamerlid) Maurits von Martels en zijn vrouw Aimée.

Het welkom voelde voor Klaas Agricola als een warm bad en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Bestuurlijk gezien gaat de kersverse burgervader interessante tijden tegemoet. Het 19.000 zielen tellende Dantumadeel heeft er als enige gemeente in Friesland voor gekozen om zelfstandig te blijven, maar op bestuurlijk vlak wel samen te werken met de omliggende gemeenten.  Zie ook bet bericht in de Stentor

(foto’s Johan Bokma Fotografie)