OMMEN – In de komende editie van het driedaagse Festival op de Vecht Ommen, dat van 24 tot en met 26 augustus wordt gehouden, is een speciale kinderdag opgenomen. Vrijdag 25 augustus staat helemaal in het teken van kinderworkshops, de musical ‘Bultje gaat naar de Maan’ en een optreden van de Vechtdal College Bigband. Tijdens de Kinderdag geeft het animatieteam van camping de Beerze Bulten de hele dag door workshops op de oever van de Vecht. De kinderen leren een dans of een lied, of maken (een deel van) een kostuum of decorstuk. Alle kinderen die overdag meedoen met de workshops mogen ’s avonds op het grote drijvende podium op de Vecht als echte musicalsterren meespelen met de cast van Beerze Bulten.

De kinderen worden overdag in groepen verdeeld, waarna er flink wordt gerepeteerd. ’s Middags is de generale repetitie en ’s avonds gaan ze, na het schminken, voor het echie. In de vrolijke jeugdmusical ‘Bultje gaat naar de Maan’ beleeft Bultje beleeft samen met al zijn vriendjes superleuke avonturen. Het publiek kan vanaf de tribunes op de oever van de Vecht voor Hotel De Zon genieten van de musical en de rol die de kinderen daarin spelen.

Kinderen tussen de zeven en twaalf jaar kunnen zich opgeven via www.festivalopdevecht.nl. Voorafgaand aan de musical treedt de Vechtdal College Bigband op. Aanvang 19.30 uur.