LEMELERVELD – Tradities zijn er om in ere te worden gehouden en dat gold in het bijzonder voor het Lemelerveldse Sukerbietenfeest. In het dorp was de nodige versiering zichtbaar en zelfs de dahlia was terug van weggeweest.

Ten opzichte van voorgaande jaren bleef veel bij het oude met het verschil dat het terrein dit jaar anders is ingedeeld en het programma in het dorp op zaterdag uitgebreider was. De kermis is overigens gebleven. Elk jaar streeft de organisatie er naar dat er voor elke doelgroep wat is te doen en dat is ook dit jaar weer prima gelukt.

Vast gegeven waren het Dart & Pokertoernooi en de Buurten Zeskamp die zijn oorsprong vindt in het bloemencorso. Vroeger werd de strijd aangebonden met praalwagens, maar vandaag de dag vallen de beslissingen tijdens de zeskamp  Als vanouds ging het er fanatiek aan toe, maar de gezelligheid voerde van begin tot eind de boventoon.

De vrijdag stond vooral in het teken van het beachvolleybal, het shantyfestival, ringsteken, de badeendenrace en – jawel – de pubquiz. ‘s Avonds traden Mental Theo en Barking Bruce aan. Da’s altijd prijs en dat was ook nu weer het geval.

Zaterdagavond stonden Feestnation & Tricklebolt op het podium en die brachten veel volk op de been. Overdag waren er optredens van shantykoren en deejay’s. Het Kroonplein heette voor de verandering Vekoma Sukerstreet Karten. En ja, het was exact wat het was: een kartcircuit waar pa en zoon of dochter en mams samen de baan op konden. Enne… wat kostte dat karten dan? Niets, noppes, nada, niente.

Pall naast al dat ronkende tweetaktgeweld stonden de showcars. De een nog glimmender dan de ander, maar zonder uitzondering voorzien van indrukwekkende geluidsinstallaties, special paintjobs en flink gekietelde motoren. Ronduit vertederend waren de flink aangepakte Austin Mini, de oervader van de hedendaagse Mini, en de Volkswagen Golf in ratlook, wat zoveel wil zeggen als ‘bewust gehavend en gecorrodeerd’. De eigenaren hadden er zichtbaar allemachtig veel tijd en geld in geïnvesteerd.

Het dorpsfeest beleefde vandaag zijn laatste dag. Er werd afgetrapt met een tentviering, gevolgd door de KokkieBikes Sukerbieten Triatlon, shows van Deejay Team ‘t Einde, voorstellingen in de tent van Circus Salto en tot slot het sukerbietenwerpen. Dalfsenaar Ruben Slot won de triatlon en verbeterde zijn tijd ten opzichte van vorig jaar met maar liefst drie minuten. De dag ervoor deed hij mee aan de Europese Lampioenschappen sprint triatlonin Glasgow en werd vijfde.

Boeren, burgers en buitenlui kunnen terugkijken op een in alle opzichten geslaagd dorpsfeest.