Lucht in de bandjes en gaan, op weg naar het beloofde land met een tussenstop in Zalk (foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

DALFSEN – Na een afscheidsrondje door Dalfsen sloeg de karavaan met vooraan de tot tiny house getransformeerde SRV-wagen van de Radstake’s zondagmiddag de Ruitenborghstraat in. Van daaruit ging het over allerlei binnendoorweggetjes richting Zalk, de eerste stop tijdens de reis naar het beloofde land. In hun kielzog reed een twintigtal gelijkgestemden mee.

Onderweg trokken de niet alledaagse bouwsels aardig wat belangstelling. Een uit eikenhout en gebruikte kozijnen opgetrokken rijdende woning en een van golfplaten vervaardigde camper zie je nu eenmaal niet elke dag. Waar ze uiteindelijk terecht zullen komen weet eigenlijk niemand en dat is misschien ook wel zo rustgevend. “We zien wel waar we uitkomen”, aldus Bob Radstake die met het genotschap Geen Idee een lans wil breken voor het levende dorp.

Op het lege terrein aan de Brinkweg zijn de sporen van het Living Village Festival en daarmee ook die van Bob en Cathelijn Radstake en hun dochter Lelie, zo goed als uitgewist. Een ongelooflijke hoeveelheid pallets en een tiental zeecontainers is wat rest. De pallets worden gebruikt tijdens de timmerweek die binnenkort begint, de containers worden vandaag opgehaald.

 

Audiofragment: Bob Radstake manoeuvreert de ex-SRV-wagen zo dat de volgelingen makkelijk kunnen aansluiten.

 

 

(foto’s: Johan Bokma Fotografie)

 

Godert Verbiest maakte onderstaande video.