VECHTDAL – In het programma Route 728 is onlangs aandacht besteed aan de Dag van de Kampvuurmuzikant, een ode aan het eeuwenoude gebruik van samen muziek maken bij een kampvuur. Vechtdal FM presentator Dewy Mulder was die dag hoofd van de jury in de kampvuurkuil op natuurkampeerterrein De klashorst in Diffelen (gemeente Hardenberg).

Het duo Luister uit Hardenberg werd uitgeroepen tot winnaar. Aan de muzikale dag namen verder deel Två, een jong dames duo uit Enschede dat studeert aan muziekschool Artez, Freek Knol uit Vinkenbuurt, een gepassioneerd thuismuzikant die tijdens een vakantie in Ierland de smaak te pakken kreeg om voor publiek te spelen. En tot slot Ramblin Martin uit Almelo. De folk/rock/country singer/songwriter die het heerlijk vindt om met zijn gitaar op straat muziek te maken, dus ook bij een kampvuur.

Op 21 natuurkampeerterreinen in ons land speelden die dag ruim honderd muzikanten een akoestische set van twintig minuten met bekende meezingers of juist eigen nummers. Onder hen solozangers met gitaar, maar ook grotere gezelschappen met instrumenten als harpen en didgeridoo’s.

Kijk voor een impressie op https://www.facebook.com/natuurkampeerterreindeklashorst/?pnref=story. De uitzending van Route 728 is terug te luisteren via deze website of Soundcloud.