HOONHORST – Ze gaan ‘als de brandweer’, de vriendengroep die elk jaar Kachel FM op poten zet. Dit jaar zelfs in de letterlijke zin van het woord, want ter promotie van het feestweekend hebben ze een brandweerwagen én een gepimpte brandweer-Smart gekocht. Een traditie, want eerder werden al een limousine en een legertruck ingezet als promotievoertuig. Het handelsmerk van Kachel FM is de houtkachel. Het oude exemplaar was echt ‘op’ en dus is deze vervangen door een kachel die ruim drie keer zo groot is.
Vrijdag 15 september barst Kachel FM los in Hoonhorst en dit jaar heeft het festival een Duits tintje. Zondagavond 17 september keert de rust weer in het anders zo rustige dorp. Het Duitse thema krijgt vorm in optredens van Victoria (Helene Fischer double), Nina Lizell en Die Schluchtenkracher. Zaterdag komen Jan Keizer & Annie Schilder op de bühne waarna Harten 10 uit Dalfsen de avond afsluit. Op de zondagmiddag zetten Koos Alberts en Aukje Fijn het feest voort.
Nu de organisatie zelf een brandweerwagen tot zijn beschikking heeft zal de dertiende editie van Kachel FM ongetwijfeld extra veilig verlopen, De rode aandachttrekkers zullen de komende weken te zien zijn in het Vechtdal, Salland en de rest van de regio. Of de vrijwilligers van Kachel FM het blussen misschien beter aan de ‘echte’ brandweer over moeten laten, is te zien in een ludieke promotievideo op facebook.com/kachelfm en YouTube. Zondag werd de video geplaatst en binnen vierentwintig uur was het filmpje meer dan vijftigduizend keer bekeken. Dat geeft wel een beetje aan dat het feest inmiddels is uitgegroeid tot bekendste piraten muziekweekend van Overijssel en ver daarbuiten.
Kachel FM wordt van vrijdag 15 tot en met zondag 17 september gehouden aan de Tibbensteeg in Hoonhorst. De toegang is gratis, de zaterdagavond uitgezonderd. Dan wordt tien euro entree gevraagd. Meer informatie op kachelfm.nl of facebook.com/kachelfm. Via de site en app van Kachel FM is het hele weekend tevens via een livestream te volgen.