(foto: Johan Bokma Fotografie)

 

 

DALFSEN – 

 

 

Het zonnetje deed zaterdag meer dan haar best Het was druk in de lucht. Een helicopter vloog af en aan en deed in eerste instantie het ergste vermoeden, maar de wentelwiek was niet geel. Dat stelde gerust. Wat was er dan wel aan de hand? Tja, het sproeifeest in Hoonhorst  en mensen konden tegen sterk gereduceerd tarief een vlucht meemaken. Later die dag was er voor de sportieveling de ‘Iron muscle run’. De deelnemers moesten een parcours van 8 km met 25 hindernissen afleggen. Na 39 minuten kwam Harm-Jan Sietsma als eerste over de finish. ‘s Avonds zorgde de band MMOOZZ voor een feestje met moderne muziek en oude foute hits.

De traditionele Hoonhorster joarmarkt was ‘s ochtends begonnen op het feestterrein aan de Koelmanstraat waar ook de kermis stond. De braderie was één van de vaste onderdelen van het sproeifeest en bleek voor veel mensen de plek bij uitstek om in een gezellige sfeer nieuwe of oude spullen op de kop te tikken. Naast de vele kraampjes met speelgoed, kleding en allerhande andere zaken Waren er verenigingen aanwezig om nieuwe jonge leden of vrijwilligers te werven. Traditionele ambachten waren er in overvloed en er waren er optredens van shantykoor ‘De Stroatkjals’ uit Luttenberg.

Donderdagavond maakte de organisatie van het sproeifeest bekend dat de stichting 250 jaar Hoonhorst een schenking tegemoet kan zien in verband met het feestelijke jaar in 2020.

Foto’s van de helikoptervlucht en de Iron Muscle Run 2018, gemaakt door Johan Bokma, vindt u hier.