OVERIJSSEL – De mooie zomer heeft ook een keerzijde. Door de hoge temperaturen is de overlast door muggen dit jaar niet alleen extra vroeg op gang gekomen, maar ook zijn er extra veel van deze insecten. Dat meldt Muggenradar.nl. 

Muggenradar.nl maakt juist vandaag bekend dat het meest beruchte exemplaar – de huissteekmug – dit jaar uitzonderlijk vroeg van zich doet zien en horen. Een maand eerder dan normaal. De weersomstandigheden – hoge temperaturen in combinatie met voldoende neerslag – blijken namelijk ideaal voor het insect.

“De afgelopen week nam het aantal meldingen over muggen en muggenbulten toe. Een duidelijk teken dat de huissteekmug al volop actief is. Dat is ook te zien aan het aantal muggenbulten op armen en benen van de mensen in de straat”, aldus bioloog en muggenonderzoeker Arnold van Vliet van de Wageningen Universiteit op Muggenradar.nl.

De weersomstandigheden zijn zelfs dusdanig gunstig dat we dit seizoen mogelijk rekening moeten houden met zelfs minimaal een extra generatie muggen. De piek van de overlast is traditioneel rond juli en augustus. Via Muggenradar.nl is het mogelijk te checken waar in Overijssel de overlast het grootst is en om hier zelf melding van te maken.

Muggenradar geeft muggenhaters het advies om vooral geen met water gevulde emmers, plantenbakken en regentonnen in de tuin te laten staan. Dat zijn namelijk potentiële broedplaatsen voor muggenlarven.