OMMEN – Omdat zijn professionele ambities niet samengaan met het werk in de gemeenteraad van Ommen, legt Richard de Ruiter (VVD) zijn raadswerk neer. “De afgelopen periode ben ik op zoek geweest naar een baan die voldoende aansluit bij mijn professionele ambitie en die tegelijk het raadswerk niet nadelig beïnvloedt. Die combinatie blijkt in de praktijk niet voor mij te realiseren”, aldus De Ruiter die wordt opgevolgd door Richard Smits.

De Ruiter trad 17 juli vorig jaar aan als gemeenteraadslid voor de VVD in de gemeente Ommen. Na de verkiezingen van 21 maart werd hij opnieuw gekozen als raadslid. De VVD-er beschouwt het raadslidmaatschap als een serieuze en verantwoordelijke taak die je goed moet uitvoeren of niet.

‘Richard is in 2017 tussentijds ingestapt en heeft zich het raadswerk snel eigen gemaakt. Wij vinden het spijtig dat hij stopt, maar wensen hem alle succes met zijn carrière’, aldus de fractie in een schriftelijke reactie.

Opvolger Richard Smits was lid van de VVD-commissie en woont in Ommen. Vrijwel elk weekend is hij te vinden op de sportvelden van MHCO en TCO. Smits houdt ervan om in gesprek te gaan omdat hij benieuwd is wat er onder de Ommenaren leeft.