OVoor het tweede achtervolgende jaar klom Marije Dankelman op de hoogste podiumplek (aangeleverde foto)

 

ZWOLLE / VECHTDAL – Marije Dankelman uit Ommen En Ruben Slot uit Dalfsen hebben tijdens 1/8 triathlon bij de Zwolse Milligersplas de eerste plek veroverd. Vorig jaar liet Marije hetzelfde kunstje zien.

De triatleet uit Ommen legde de 500 meter zwemmen in de Milligerplas af in in 8 minuut 35 en werd op de hielen gezeten door Elianne Huitema die 4 seconden later uit het water kwam. Tijdens het fietsen nam Marije ruimer afstand van de rest. Bij het looprondje van 5 kilometer kwam ze als snelste over de finish wat haar totaaltijd op 1 uur, 6 seconden en 17 seconden bracht, ruim zes minuten voordat nummer twee werd geklokt.
Ruben Slot zette de toon al tijdens het zwemmen en stak ook tijdens de andere onderdelen (20,7 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen) met kop en schouders boven de rest uit. Het was een eenzame race. Op twee tellen na finishte hij net niet op 60 minuten, wat altijd nog 6 hele seconden sneller was dan zijn tijd van vorig jaar.

Collega Herman Martens van VechtdalLeeft TV sprak na afloop met Marije Dankelman. Evert Jan Pasman op zijn beurt ontfermde zich over Ruben Slot.
 

(aangeleverde foto’s)