Sharon Nooitmeer, woman of the match, scoorde keer op keer (foto: Alain Decamps)

 

DALFSEN – De wedstijd tussen het handbalteam van coach Monique Tijsterman en de meiden van Quintus uit Kwintsheul is zondagmiddag geëindigd in gelijkspel. Het werd 25-25. De tribunes van de Trefkoele+ waren goed gevuld en de toeschouwers zagen een bij vlagen spannende wedstrijd. De dames van Dalfsen speelden sterk. Larissa Nusser maakte al binnen een minuut al een treffer. Daarna bleef het minutenlang doelpuntloos aan beide kanten, totdat Quintus een tegendoelpunt scoorde. Vanaf dat moment kwam er beweging in de wedstrijd.

Overtredingen werden bepaald niet geschuwd. Het was vaak op het randje of net eroverheen. Tot tien minuten voor het eindsignaal stonden de Zuid-Hollanders die ook in de Challenge Cup spelen, met 21-20 voor, maar daarna ging het gelijk op. Aanvoerder Jill Kooij werd keihard onderuit gehaald, maar dat leverde de tegenstander geen rode kaart op. In plaats daarvan kreeg Dalfsen een strafworp die werd verzilverd door Nele Antonissen. Ondertussen was Jill weer opgekrabbeld, maar moest na een derde tijdstraf van 2 minuten alsnog met een rode kaart het veld verlaten.

Het bleek het breekpunt in de wedstrijd. Dalfsen begon achter de feiten aan te lopen. Quintus kwam steeds beter in het spel en toonde zich een tegenstander van formaat. De teams waren goed aan elkaar gewaagd, al behield Quintus de leiding. En als Dalfsen al wat probeerde, dan strafte Quintus dat genadeloos af met een tegendoelpunt. De strijd werd feller en feller, het worstelgehalte was hoog. Tijdens de slotfase ging het publiek staan en probeerde thuisploeg Dalfsen bij een stand van 25-25 door de laatste minuten heen te sleuren. Heel tactisch vroegen zowel Quintus als Morrenhof-Jansen om een time-out aan, maar dat bood geen soelaas. Dankzij een mooi staaltje keeperswerk door Ellen Jansen in de laatste minuten mocht het team van Monique Tijsterman zich met een gelijkspel in de handen knijpen. Stille kracht Sharon Nooitmeer die zondagmiddag onzichtbaar, maar keihard werkte, werd verdiend woman of the match.

De match zelf kende geen echte winnaars. De ploeg van Tijsterman heeft nu vijf wedstrijden gespeeld en dat levert bij elkaar 7 punten op. Daarmee staat Dalfsen vierde in de competitie. 

Dinsdag om 20.30 uur wordt in de Trefkoele+ de volgende thuiswedstrijd gespeeld. Dan treft Dalfsen in een oefenwedstrijd het nationaal team van Italië. De toegang is gratis.
 De volgende thuiswedstrijd in de competitie wordt zaterdag 16 december om 19.00 uur gespeeld. Tegenstander is dan Handbal Venlo.