DALFSEN – Vorig jaar was de cabaretavond tijdens het oranjefeest kats uitverkocht en dit jaar zal dat niet anders zijn. Daar zorgen goochelaar Mitch Durbank uit het Drentse Emmen en de Twentse cabaretier Thijs Kemperink wel voor. Zondag 30 april vertonen ze hun kunsten. De voorverkoop van het door Jumbo supermarkt in Dalfsen gesponsorde onderdeel van de Oranjefeesten begon zaterdag en de kaarten gingen grif van de hand.

Momenteel reist cabaretier Thijs Kemperink de Nederlandse theaters af met zijn derde soloprogramma Zleur. Een recensent van het Dagblad van het Noorden noemde hem een boeiende verhalenverteller. Zelf zegt hij: “Nou, ik ben een Bourgondische Tukker, gek op gezelligheid en houd me graag bezig met de zaken waar het echt om draait in het leven. Bij mij dus geen politieke humor of anderhalf uur allerlei maatschappelijke zaken afbranden.” Kemperink staat voor ‘humor om te lachen’ . Overigens is Dalfsen hem niet vreemd. Samen met Nathalie Baartman, zaterdag 25 maart te zien in theater De Stoomfabriek met Anja van Hardeveld en Dea Jansen, stond hij in 2015 op de eerste cabaretavond van het Oranjefeest.  

Andere kunsten vertoont Mitch Durbank. Als kind droomde hij van een leven als goochelaar, maar zijn ouders zagen een leven met hoge hoeden en konijnen nou niet bepaald als een stabiele toekomst voor hun zoon. Toen hij de tweede prijs in de wacht sleepte bij het Nederlands kampioenschap Goochelen gingen zijn ouders overstag en mocht hij van zijn hobby zijn werk maken. Optredens in binnen- en buitenland volgden in rap tempo. Tijdens het goochelen vertelt hij het verhaal van zijn leven. Een verhaal over kiezen tussen geluk of zekerheden. Daarbij staat de interactie met het publiek staat voorop. Durbank is de tijd van de hoge hoed en het konijn voorgoed voorbij. Hij goochelt volgens de standaard van de 21e eeuw.

Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar bij Jumbo Kamphuis en Primera Dalfsen. Indien voorradig, zijn er ook kaarten verkrijgbaar bij de feesttent. Deze kosten dan twaalf euro vijftig. De aanvang is om 20.15 uur.