OVERIJSSEL – Gedeputeerde Annemieke Traag heeft opnieuw een brief aan luchtvaartminister Cora van Nieuwenhuizen gestuurd waarin ze haar zorgen uit over het verloop rond Lelystad Airport. Ze wil harde garanties van de minister. Dat meldt RTV Oost.

De brief gaat er onder meer over dat het wantrouwen en de zorgen in Overijssel nog niet weg zijn als het gaat om de besluitvorming rond de opening van Lelystad Airport.

“Met de verbeteringen en het herstel van fouten in de MER komt u tegemoet aan een deel van onze bezwaren. Wij constateren echter dat er ten opzichte van de situatie van het MER 2014 sprake is van meer vliegbewegingen vanuit het zuiden en dat deze vliegtuigen niet in glijvlucht zullen vliegen. Dit leidt tot nieuwe geluidhinder”, aldus de gedeputeerde in haar brief.

De politica constateert in haar brief dat de verbeteringen niet gegarandeerd zijn na de herindeling van het luchtruim. Dat wil ze wel. Traag wil dat de toezeggingen van minister Van Nieuwenhuizen wettelijk worden vastgelegd. Verder vraagt ze de minister om een open en transparant proces, om vliegtuigen zo snel als mogelijk is te laten stijgen naar een hoger luchtruim, om niet over stedelijk gebied te laten vliegen en om nulmetingen uit te voeren naar geluid en gezondheid.

Vanmiddag om vier uur debatteert de Tweede Kamer over Schiphol en het proces rond het Flevolandse vliegveld. De Overijsselse politica is daarbij aanwezig.