DALFSEN – De debuutroman van Griet Op den Beeck stond model voor de film Vele Hemels boven de zevende van de Vlaamse regisseur Jan Matthys waarvoor zij ook het scenario schreef. De muziek is van de hand van Spinvis. Vrijdag draait dit intrigerende meesterwerk in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur.

Eva, gespeeld door Brit van Hoof, is een dertiger die zichzelf emotioneel wegcijfert en altijd klaar staat om de wereld te redden. Ze is de steun en toeverlaat voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar getrouwde zus die smoorverliefd is op een kunstenaar. Eva is wereldkampioen geven, behalve aan zichzelf. Achter haar lach en begrip gaan vooral eenzaamheid schuil.

In Vele Hemels boven de zevende draait het om diepgewortelde familieproblemen en slechts twee vragen: ben je tevreden met wat je hebt, of ga je op zoek naar meer? Bewaar je de lieve vrede, of gooi je alles eruit? Beide keuzes hebben verstrekkende gevolgen.

Vrijdag dus in Theater De Stoomfabriek. Aanvang: 20.00 uur. Kaarten kosten 4,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl en bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen.