RAALTE – Vechtdal FM-presentator Tijmen Horstman en fotograaf Johan Bokma reisden zaterdag af naar Raalte om daar de veertiende editie van Pedro Pico Pop mee te beleven en verslag te doen voor de thuisblijvers. Op het affiche prijkten namen van onder andere Mister and Mississippi, Indian Askin, St. Tropez en The Animals. De dag werd gevuld met creatieve gekkigheid, Indie en rock’n roll muziek. 

 

 

 

 

 

 

Op het festivalterrein aan de Arkelstein in Raalte, inclusief hottubs, Tinderdagverblijf, Flamingo race en meer dan dertig acts, was de sfeer onder het uit alle windstreken afkomstige publiek erg gemoedelijk. Het ten opzichte van voorgaande jaren iets kleinere terrein speelde hierin ook een rol. Het voelde knusser en gezelliger aan. Helaas moest de Russische dj Proxy op het laatste moment verstek laten gaan. Zijn paspoort was uit zijn auto gestolen en daarom kon hij niet vliegen. Jammer, maar er waren nog genoeg andere acts te zien op de vier stages.

Aan de Amsterdamse band JAGD met zangeres Nanne van der Linden de eer om de mainstage van Pedro Pico Pop te openen. Dit gebeurde met harde Indie muziek. De band begon wat twijfelend, maar toen Nanne een bekende in het publiek zag met een JAGD t-shirt, werd er vol gas gegeven! Het was misschien nog iets te vroeg op de dag om te dansen op de stuwende drums en energieke gitaren, maar het publiek werd getrakteerd op een goed optreden!

 

De uit Lemele afkomstige rockformatie Tricklebolt had de schone taak de tweede mainstage te openen. Duidelijk merkbaar was dat de heren de afgelopen jaren veel meters hebben gemaakt. De vijfkoppige band speelde een no nonsense rockshow met daarin ook nieuwe muziek. Het nieuwe album is in de maak en om dat te bekostigen houden ze een feestje! Iedereen is uitgenodigd om 7 juli naar Live At The Farm te komen. (https://nl-nl.facebook.com/events/137283376833188/)

 

Dankzij de rock’n roll van Tricklebolt was het publiek al lekker opgewarmd. Na dat optreden verhuisde iedereen naar de mainstage om te kijken naar Death Alley, de Mokumse band die in korte tijd een sterke live reputatie heeft weten op te bouwen. Zo was de groep vorig jaar nog een van de sensaties op Noorderslag. Ook op Pedro Pico Pop zette de mannen een ijzersterke show neer, al kwam zanger Douwe Trijens niet altijd boven de ronkende collega’s uit. Het publiek vond het optreden maar wat prachtig. Smeriger dan deze hardrock krijg je het niet in Nederland.

 

 

 

 

 

De uit Eindhoven afkomstige band Lookapony bracht begin dit jaar het debuutalbum ‘Ha-Satan’ uit. Dit verklaarde gelijk waarom er Satan op één van de versterkers van de band stond. Op het album staat een aantal catchy nummers die – zo bleek zaterdag – live nog beter tot hun recht komen. Het publiek was getuige van een band die in de gaten gehouden moet houden!

 

 

 

 

 

 

 

Mister and Mississippi uit de Domstad is na drie albums geen onbekende meer op de Nederlandse podia. Tussen alle beukende drums en scheurende gitaren was de Indie-folk-sound van Mister and Mississippi een welkome afwisseling. In april kwam het derde album uit (‘Mirage’) dat wordt gekenmerkt door een iets donkere sound. Die paste perfect bij het weer van afgelopen zaterdag. De band speelde een strakke set met daarin een goeie afwisseling tussen oude en nieuwe nummers, waarbij ‘Lush Looms’ niet ontbrak.

 

Organisator Maurice Endeman was maar wat trots dat hij publiekstrekker The Animals binnen had gehaald. Dit geeft maar weer aan dat Pedro Pico Pop, ondanks het kleinschalige karakter, volop bekendheid en waardering geniet onder boekers en agenten. De band kwam met de oorspronkelijke leden John Steel en Mick Gallagher naar Raalte. Ze lieten horen dat de hits van weleer de tand des tijds moeiteloos hebben doorstaan en anno 2017 nog net zo goed klinken als in de jaren zestig. ‘House of the Rising Sun’ en ‘Don’t let me be Misunderstood’ werden dan ook uit volle borst meegezongen.

Foto’s: Johan Bokma Fotografie